Budeme-li pátrat po největších producentech vinné révy, pak je bezesporu nutné na prvních příčkách jmenovat kromě Francie a Itálie také Španělsko.
Tradice vína ve Španělsku
Španělské vinařství má velmi dlouhou historii, ale až poslední desetiletí ukázala, že vína, která jsou zde vyráběna mohou svojí kvalitou směle konkurovat také ostatním evropským vínům, stejně jako dalším světovým vinařským oblastem. Pokud se řekne Španělsko, zřejmě většinu z vás jako první napadne víno typické karmínově červené barvy, plné chuti, z kterého vyzařuje charakteristický španělský temperament. Nenechte se však mýlit, španělská vína mohou být bílá či růžová a jsou také velmi zajímavá po chuťové stránce. Navíc se mezi španělskými víny najdou i opravdu speciální kousky, které zrají v barriquových sudech nejméně 24 měsíců a poté ještě dalších 36 v láhvích. K dobrému vínu neodmyslitelně patří také kvalitní jídlo, či jen drobnost k zakousnutí. I zde má Španělsko co nabídnout.
Sladké i slané mlsání
Mezi typické španělské delikatesy patří kromě oliv a plodů moře také kvalitní čokoláda ať už hořká či mléčná. Jestliže patříte k milovníkům sladkostí, pak byste neměli ve Španělsku zapomenout ochutnat tradiční specialitu, kterou je turrón. Pod tímto názvem se skrývají mandle smíchané s medem, které velmi připomínají pro nás více známý turecký med. Navíc na stránkách www.bmcbrno.cz/spanelske-delikatesy najdete i další variantu této delikatesy a to mandle v čokoládě. Dáváte-li však přednost raději masitým pokrmům, pak se můžete podívat také na nabídku speciálních paštik, kde najdete takové speciality jako je paštika s lososovou příchutí nebo paštika s ančovičkovou příchutí. Příjemným zpestřením stolu mohou být také klobásky, šunky nebo sýry. Z pestré nabídky španělských pochutin si vybere každý a navíc kvůli tomu nemusíte jezdit až do Španělska.